Puupohjaiset innovaatiot esillä itsenäisyyspäivän vastaanotolla

STORA ENSO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 29.11.2018 klo 9.00

Stora Ensolla on Pohjois-Karjalassa käynnissä investointi, jolla vastataan puupohjaisten tekstiilien kysynnän kasvuun ja lisätään merkittävästi tekstiilien valmistuksessa raaka-aineena käytettävän liukosellun kapasiteettia yhtiön Enocellin tehtaalla. Stora Enso edistää puupohjaisten innovaatioiden kehittämistä yhdessä asiakkaidensa ja kumppaniensa kanssa.

Stora Enson valmistamaa puupohjaista Pure by Stora Enso -liukosellua käytetään raaka-aineena Aalto-yliopiston rouva Jenni Haukiolle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle valmistamassa iltapuvussa. Stora Enso tukee Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämää uutta tapaa valmistaa tekstiilikuituja ja toimittaa hankkeeseen raaka-aineeksi liukosellua. Haukion puvun tekstiilikuitu on valmistettu uudella Ioncell-menetelmällä.

”Olemme iloisia, että rouva Haukio on valinnut uusiutuvan puukuidun juhlapukunsa materiaaliksi. Tuemme puupohjaisten tekstiilien kehitystyötä pitkäjänteisesti koko arvoketjun osalta kasvattaaksemme puupohjaisten tekstiilien osuutta, sillä uskomme, että kaikki, mitä tehdään nyt uusiutumattomista raaka-aineista, voidaan tulevaisuudessa tehdä puusta”, kertoo Stora Enson liukosellun tuotepäällikkö Sirpa Välimaa.

”Stora Enso lisää parhaillaan liukosellun tuotantoaan, sillä puupohjaisten tekstiilikuitujen kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti nopeimmin kaikista tekstiilikuiduista. Tällä hetkellä vain noin 7 % maailman tekstiileistä on puukuitupohjaisia, kun fossiilisista raaka-aineista valmistetaan puolestaan noin 70 % tekstiileistä. Puusta valmistettua liukosellua käytetään korvaamaan tekstiilien valmistuksessa esimerkiksi puuvillaa ja erilaisia öljypohjaisia materiaaleja, kuten polyesteriä.”

Stora Enson Biomaterials-divisioonaan kuuluva Enocellin tehdas on valmistanut liukosellua vuodesta 2012 lähtien. Tehtaalla on parhaillaan käynnissä muutostyöt, joilla tehdas muutetaan valmistamaan jatkossa vain liukosellua. Muutoksen jälkeen tehtaan vuotuinen liukosellukapasiteetti on 430 000 tonnia. Yhteensä 52 miljoonaa euroa maksavasta investoinnista ilmoitettiin lokakuussa 2017 ja työt on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2019 jälkipuoliskolla.

Kuvia:
Kuvia aiheesta voi ladata journalistiseen käyttöön Stora Enson kuvapankista:
https://storaenso.emmi.fi/l/q2LLstDr-bXF


Lisätietoja:
Satu Härkönen, viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet, puh. 040 832 7458

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com

STORA ENSO OYJ

Contacts

Lisätietoja:
Satu Härkönen
viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet
puh. 040 832 7458

Attachments and Images

Quick links