Stora Enso ja startup-yritys Sulapac kehittävät yhdessä uusiutuvan ja biohajoavan pillin

STORA ENSO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 4.12.2018 klo 9.00

Stora Enso ja Sulapac torjuvat maailmanlaajuista muovijäteongelmaa vastaan ympäristöystävällisellä pillillä, jonka mallikappale esitellään vuoden 2018 Slushissa. Maailman suurimpiin kuuluvan startup-tapahtuman odotetaan keräävän paikalle 20 000 teknologiasta kiinnostunutta kävijää. Pillistä on tarkoitus kehittää teollisessa mittakaavassa valmistettava, uusiutuva vaihtoehto perinteisille muovipilleille. Pillit valmistetaan puuta ja luonnollisia sidosaineita sisältävästä Sulapacin biokomposiittimateriaalista, joka on suunniteltu kierrätettäväksi teollisessa kompostoinnissa ja biohajoavaksi päätyessään mereen.

”Tämä on Stora Ensolle merkittävä askel ja myös osoitus pitkäaikaisesta sitoumuksestamme korvata vähitellen uusiutumattomia materiaaleja uusiutuvilla ratkaisuilla. Yhteistyömme Sulapacin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten kumppanuudet voivat vauhdittaa kestävien ratkaisujen kehittämistä biotaloudessa”, sanoo Consumer Board -divisioonan johtaja Annica Bresky.

Stora Enso ja Sulapac allekirjoittivat toukokuussa 2018 yhteistyösopimuksen, jolla Stora Enso lisensoi Sulapacin materiaaleja ja teknologiaa. Stora Enso ja Sulapac ovat kehittäneet pillin mallikappaletta yhdessä, ja yhteistyö täydentää Stora Enson laajaa biokomposiittivalikoimaa.

”Ympäristötietoisuus ohjaa voimakkaasti kuluttajakysyntää, ja asiakkaamme kaipaavat apua uusiutumattomien materiaalien korvaamisessa. Erilaiset biokomposiitteihin perustuvat ratkaisut, kuten uusiutuvat korkit, sulkijat sekä pillit, ovat kuluttajakartonkivalikoimaamme täydentäviä lisiä, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme”, sanoo Stora Enson nestepakkauksista ja kartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen.

Sulapacin materiaali soveltuu muovituotteiden nykyisille tuotantolinjoille, ja tavoitteena on saada pillit kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

”Meillä on ilo ilmoittaa, että julkistamme mallikappaleen kierrätettävästä, mikromuovittomasta ja meressä biohajoavasta pillistä. Yhdessä Stora Enson kanssa kehittämämme pilli on teollisuusmittakaavan tuotantoon soveltuvista vaihtoehdoista kaikista kestävimmin tuotettu. Muovipillejä valmistetaan ja kulutetaan viikoittain miljardeja kappaleita. Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti”, toteaa Sulapacin perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Haimi.

Lisätietoja:
Antti Valtonen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Sulapac, puh. 040 729 4793
Satu Härkönen, viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet, Stora Enso, puh. 040 832 7458

Stora Enso lyhyesti
Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com

Sulapac lyhyesti
Sulapac on täysin biohajoava ja mikromuoviton materiaali, joka on valmistettu uusiutuvista ja ekologisista raaka-aineista. Sulapac-materiaali on suunniteltu yrityksille, jotka haluavat päästä eroon muovijätteistä ja tukea kestävää kehitystä. Yrityksen ovat perustaneet vuonna 2016 Suvi Haimi ja Laura Kyllönen, ja sen toimipaikka on Helsingissä. sulapac.com

Contacts

Lisätietoja:
Antti Valtonen
markkinointi- ja viestintäjohtaja, Sulapac
puh. 040 729 4793

Satu Härkönen
viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet, Stora Enso
puh. 040 832 7458

Attachments and Images

Quick links