Tulevaisuutesi on muoviton

Kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta

Stora Enso korvaa uusiutumattomia materiaaleja puupohjaisilla uusiutuvilla materiaaleilla mahdollisimman monissa käyttökohteissa, viitoittaen tietä kohti ekologisempaa elämäntapaa.

Vaikka öljystä tehtyä muovia voi kierrättää, se ei ole uusiutuvaa. Paperi, kartonki ja biopohjaiset materiaalit ovat uusiutuvia, kierrätettäviä ja auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä tarjoamalla vaihtoehdon, jonka hiilijalanjälki on pieni verrattuna fossiilisiin materiaaleihin. Olemme sitoutuneet kestävään metsänhoitoon ja varmistamme, että käyttämiemme puiden tilalle kasvatetaan uusia puita. Uudet innovatiiviset kuitupohjaiset materiaalit ovat yhtä vahvoja, kevyitä ja monikäyttöisiä kuin muovit ja muut uusiutumattomat materiaalit.

Fossiilisista raaka-aineista valmistetun muovin korvaaminen uusiutuvilla materiaaleilla tapahtuu vähitellen eikä yhdessä yössä. Emme pysty kokonaan poistamaan muovia, mutta voimme vähentää sen määrää. Tulevaisuudessa päivittäin käyttämäsi tavarat tulevat puukuiduista tehdyissä pakkauksissa. Tulevaisuudessa pakkaukset tulevat eri muodoissa ja ne ovat uusiutuvia, kierrätettäviä ja usein myös biohajoavia. Ne valmistetaan puupohjaisista materiaaleista kuten selluloosasta, kartongista ja paperista, mikrokuituselluloosasta, biokomposiiteista ja puu- tai kasvipohjaisesta muovista.

Puupohjaisten materiaalien potentiaali on suuri. Stora Enson innovaatiot keskittyvät nykyisten tuotteiden kehittämiseen puupohjaisten materiaalien avulla, sekä biopohjaisiin päällysteisiin, älypakkauksiin, biopohjaiseen hiilikuituun ja muoviin, liukoselluun ja selluloosasta tehtyihin erityismateriaaleihin.