Stora Enson sivuston tietosuojaseloste

How can we help you?

Do you want to know more about Stora Enso?

How can we help you?

Lähetä meille viesti
Etsi yhteystietoja täällä
Find a contact
Hae töihin Stora Ensoon
Get a job

Not what you were looking for?

Visit our contact page and we'll help you.

10.12.2020

Stora Enso ja sen tytäryhtiöt (jäljempänä "Stora Enso") ovat sitoutuneet suojaamaan vierailijoiden (jäljempänä "sinä") yksityisyyttä storaenso.com-sivustolla ja sivuston kautta tarjottavia palveluja käytettäessä. Tässä selosteessa kerrotaan, mitä henkilötietoja Stora Enso kerää ja miten sekä mihin tarkoituksiin tietoja käsitellään. Tämä seloste koskee kaikkia Stora Enson sivustoja ja alasivustoja, ellei sivustolla toisin ilmoiteta.

Rekisterinpitäjä

Stora Enso Oyj tytäryhtiöineen toimii henkilötietojen rekisterinpitäjänä. Stora Enso Oyj käsittelee tällä verkkosivustolla kerättyjä tietoja ja jakaa niitä tytäryhtiöidensä kanssa. Jos sinulla on kysyttävää verkkosivuston ja sen kautta tarjottavien palveluiden tietosuojasta, ota yhteyttä:

Osoite:
Stora Enso Oyj
P.O.Box 309, FIN-00101
Helsinki
Suomi

Sähköposti:
data.privacy@storaenso.com

Puhelin:
+358 2046 131

Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja seuraavien käytäntöjen ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietojen kerääminen, keräämisen tarkoitus ja käsittelyn oikeusperuste

Verkkosivustolla vierailu

Kun vierailet jollakin Stora Enson verkkosivustolla, sinusta kerätään automaattisesti joitakin tietoja, jotka tallennetaan väliaikaisesti. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi

  • laitteesi IP-osoite
  • vierailun ajankohta ja pituus
  • vieraillun sivun nimi ja URL-osoite
  • sivusto, joka ohjasi sinut tälle sivustolle
  • käyttämäsi selain
  • kieliasetukset
  • tarvittaessa laitteen käyttöjärjestelmän ja internet-palveluntarjoajan tiedot.

Tietoja käsitellään seuraaviin tarkoituksiin Stora Enson oikeutetun edun perusteella:

  • verkkosivuston toiminnan varmistaminen ja parantaminen
  • verkkosivuston sisällön, ulkonäön ja toiminnallisuuden optimointi
  • järjestelmän turvallisuuden ja vakauden analysointi
  • muut hallinnolliset tarkoitukset.

Useimmissa tapauksissa Stora Enso ei pyri tunnistamaan sivuston käyttäjää, mutta henkilö voi olla mahdollista tunnistaa joidenkin kerättyjen tietojen perusteella.

Tietoja säilytetään enintään 7 päivää. Turvallisuuspoikkeaman sattuessa tietoja voidaan säilyttää, kunnes tapaus on selvitetty.

Sivustollamme käytetään myös evästeitä ja analytiikkatoimintoja. Lisätietoja on jäljempänä.

Kun tiedustelet Stora Ensolta tuotteista, palveluista tai muista sinua kiinnostavista seikoista

Jos haluat tietoja Stora Enson tuotteista, palveluista, asiakirjoista tai jostakin muusta, pyydämme sinua luovuttamaan meille henkilötietojasi (yleensä nimi, titteli, organisaatio, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero, yrityksen nimi), jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä. Tietoja käsitellään oikeutetun etumme perusteella pyyntösi täyttämiseksi. Sähköpostitse lähettämäämme viestintää seurataan, jotta näemme, mikä sisällöstä kiinnostaa sinua, ja mahdollisten teknisten ongelmien havaitsemiseksi.

Kun tilaat markkinointiviestintää sähköpostitse

Kun annat suostumuksesi ja luovutat yhteystietosi (yleensä nimi, titteli, organisaatio, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero, yrityksen nimi), pystymme lähettämään sinulle sähköpostitse markkinointiviestintää, kuten uutiskirjeitä ja tapahtumakutsuja. Sähköpostimarkkinointia seurataan, jotta näemme, mikä sisällöstä kiinnostaa sinua, sekä kehittääksemme sisältöä näiden tietojen perusteella. Voit lopettaa sähköisen markkinointiviestinnän tilaamisen osittain tai kokonaan milloin tahansa. Voit hallita markkinointiviestinnän asetuksia milloin tahansa kunkin sähköpostiviestin lopussa olevasta linkistä. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen data.privacy@storaenso.com ja kertoa meille suostumuksesi peruuttamisesta.

Kun otat meihin yhteyttä verkkosivuston kautta tuotteiden tilaamiseksi

Jos tilaat tuotteitamme mistä tahansa verkkokaupastamme, pyydämme sinua antamaan kaikki tarvittavat tiedot tuotteiden toimittamiseksi ja maksutapahtuman vahvistamiseksi. Yleensä sinun on ilmoitettava etu- ja sukunimi, yrityksen nimi ja osoite, ALV-numero, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi sinun on asetettava tilillesi salasana. Tämä käyttäjätili ei näy julkisesti. Käsittely on tarpeen sen sopimuksen täyttämiseksi, jonka olet solminut Stora Enson kanssa rekisteröimällä käyttäjätilin verkkokaupassamme.

Miten Stora Enso käyttää evästeitä?

Käytämme evästeitä sivustollamme. Stora Enso ei yleensä käytä evästeitä käyttäjien tunnistamiseen vaan käyttäjien erottamiseen toisistaan. Näin Stora Enso pystyy esimerkiksi seuraamaan kävijöiden liikkeitä sivustoilla, vaikka Stora Enso ei tiedäkään, kuka käyttäjä on. Ilman evästeitä Stora Enso ei pystyisi tarjoamaan sivustolla sisäänkirjautumisen, kielivalinnan, maan ja muiden asetusten kaltaisia, käyttötapoihin liittyviä ominaisuuksia. Huomaa, että evästeiden käytön estäminen Stora Enson sivustoilla voi tarkoittaa, etteivät kaikki sivuston ominaisuudet toimi. 

Käytämme tilastollisia evästeitä, mukaan lukien sivuston ja sähköpostin seurantaevästeitä, verkkosivuston käytön seuraamiseen ja tarjontamme optimointiin sinua varten. Analytiikan lisäksi käytämme markkinointievästeitä. Markkinointityökalujen tarkoitus on parantaa markkinoinnin relevanssia ja räätälöidä sitä henkilöille, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta sisältöihimme, palveluihimme ja tuotteisiimme. Kohdentamis-, tilasto- ja markkinointievästeitä käytetään myös markkinointiprosesseissamme saatujen yhteydenottojen eli niin kutsuttujen liidien liiketoiminnallisen merkityksen arvioimiseen. Tämä tehdään esimerkiksi yhdistämällä evästeiden tietoja eräisiin muihin tietoihin, kuten toimialan tietokantoihin.

Kohdentamis-, tilasto- ja markkinointievästeitä käytetään suostumuksen perusteella. Voit kieltää Stora Enson evästeiden käytön milloin tahansa evästeasetuksista tämän linkin avulla. Selaimesi asetusten avulla voit myös estää Stora Enson sivustoja käyttämästä evästeitä. Selaimessa voi olla myös mahdollista valita, mitkä evästeet sallitaan ja mitkä estetään – tarkista asia selaimen asetuksista tai käyttöohjeesta.

Evästeselosteessamme on lisätietoja evästeistä ja niiden käyttötarkoituksista sekä evästeasetusten hallinnasta.

Henkilötietojen jakaminen ja luovuttaminen

Stora Enso ei yleensä luovuta keräämiään tietoja Stora Enso -konsernin ulkopuolelle eikä koskaan myy niitä. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa konsernin sisällä. Stora Enso voi luovuttaa henkilötietoja viranomaisille lainsäädännön mukaisesti.

Stora Enso käyttää myös tiettyjä kolmansia palveluntarjoajia, joille Stora Enso voi luovuttaa tietoa rajallisiin teknisiin tarkoituksiin tai joilla voi olla pääsy tietoihin osana niiden tarjoamaa teknistä, ylläpito-, käyttäjäanalyysi-, tilasto- tai markkinointipalvelua. Mikäli palveluntarjoajalla on pääsy henkilötietoihin, Stora Enso on solminut sen kanssa kirjallisen sopimuksen henkilötietojen käsittelystä. Sopimuksessa palveluntarjoaja sitoutuu käsittelemään tietoja lainsäädännön vaatimusten, Stora Enson ohjeiden ja tämän käytännön mukaisesti.

Jotkin Stora Enso -konsernin yksiköistä tai sen käyttämistä palveluntarjoajista voivat toimia Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Jos Stora Enso luovuttaa tai siirtää henkilötietoja EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle, Stora Enso varmistaa riittävän tietosuojan tason asianmukaisilla toimenpiteillä, kuten soveltamalla Euroopan komission mallilausekkeita toiminnassaan tiedot saavan tahon kanssa.

Tietojen säilyttäminen

Stora Enso säilyttää vierailuista kertyviä tietoja, lukuun ottamatta evästeitä ja lokitiedostoja, noin viiden vuoden ajan vierailtuasi Stora Enson verkkosivustolla. Stora Enso voi käyttää tietoja laatiakseen yhdistettyjä tilastotietoja, joista henkilöä ei voida tunnistaa. Tällaisia ei-tunnistettavia tietoja saa säilyttää määräämättömän ajan.

Tietoturva

Stora Enso käyttää soveltuvia teknisiä ja organisatorisia menetelmiä tietojen suojaamiseen. Verkkosivustolla vierailusi aikana käytämme SSL-prosessia (Secure Socket Layer) ja nykyaikaista salausta. Työntekijöillemme ja palveluntarjoajillemme myönnetään pääsy tietoihin vain silloin, kun se on tarpeen heidän tehtäviensä ja velvollisuuksiensa täyttämiseksi Stora Ensolla ja Stora Enson lukuun.

Oikeutesi rekisteröitynä

Lakisääteisten oikeuksien lisäksi sinulla voi olla seuraavat keräämiimme henkilötietoihin liittyvät oikeudet:

  • oikeus pyytää Stora Ensolta kopio kaikista tunnistettavista henkilötiedoista, joita Stora Enso käsittelee
  • oikeus pyytää, että Stora Enso oikaisee väärät tai puutteelliset sinua koskevat ja tunnistettavat henkilötiedot
  • oikeus pyytää, että Stora Enso poistaa sellaiset sinua koskevat tunnistettavat henkilötiedot, joiden säilyttämiseen Stora Ensolla ei ole oikeusperustetta
  • oikeus pyytää, että Stora Enso rajoittaa tietojen käsittelyä yllä olevassa tilanteessa niiden poistamisen sijaan niin kauan kuin tietoja säilytetään
  • oikeus pyytää Stora Ensoa rajoittamaan tietojen käsittelyä sillä välin, kun odotat Stora Enson vastausta toiseen tekemääsi lailliseen pyyntöön lopettaa henkilötietojesi käsittely
  • oikeus vastustaa tilannekohtaisiin syihin vedoten Stora Enson oikeutettua etua kerätä sinusta tiettyjä henkilötietoja, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa
  • oikeus peruuttaa Stora Ensolle antamasi suostumus milloin tahansa.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, ota yhteyttä Stora Ensoon käyttämällä edellä mainittuja yhteystietoja. Stora Enso vastaa yhteydenottoihin mahdollisimman pian, viimeistään kuukauden kuluessa. Jos Stora Enso jostakin syystä on eri mieltä pyynnöstä, Stora Enson tulee ilmoittaa syy.

Jos koet, että Stora Enso ei ole käsitellyt henkilötietojasi lain mukaisesti, sinulla on oikeus tehdä valitus EU:ssa sijaitsevan asuin- tai työskentelymaasi tietosuojaviranomaiselle. Voit myös tehdä ilmoituksen sen maan tietosuojaviranomaiselle, jossa laiton menettely on mielestäsi tapahtunut.

Stora Enson evästeseloste:

Materiaalit

Oikotiet

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Konsernin palveluksessa on noin 23 000 henkilöä ja myyntiä yli 50 maahan. Osakkeemme noteerataan Helsingin (STEAV, STERV) ja Tukholman (STE A, STE R) arvopaperipörsseissä.

  • YouTube
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest